Hrachové vločky
- Obsah živín: Proteíny min. 23%, Tuk 2%, Vláknina 6%, Škrob 51%.
Vysoký obsah minerálnych látok, predovšetkým draslíka, vápnika, fosforu a horčíka. Z vitamínov je najviac zastúpený komplex vit. B.
- Charakteristika: Toastované zrná = tepelne upravené, parené (krátkodobo - šokovo - pri 130 ° C) a následne krčené celé zrná zeleného alebo žltého hrachu. Takto upravená surovina má vysokú kŕmnu hodnotu. Hrach je významným bielkovinovým zdrojom s obsahom bielkovín pohybujúcich sa okolo 23 %. Z aminokyselín obsahuje najviac Lyzín a Arginín, menej však Metionínu. Hmotnosť 1 litra je 430 g.
Hrachové vločky sú vhodné ako prídavok do kŕmnej dávky najmä pre:
- Kone staré alebo v rekonvalescencii, pre podvyživené alebo týrané zvieratá - vysoký zdroj ľahko stráviteľných bielkovín.
- Pre gravidné a dojčiace kobyly.
- Pre mladé a rastúce kone.
- Pre ostatné hospodárske a domáce zvieratá: hovädzí dobytok, ovce, ošípané, hydina, králiky, laboratórne hlodavce, holuby, exoty, atď.
Orientačné dávkovanie: cca 100 - 300 g / koňa / deň. Rozdeliť do celodennej kŕmnej dávky. Ostatným 7 - 15% z objemu celodennej kŕmnej dávky. Pre svoju sladkastú chuť je zvieratami veľmi dobre prijímaný. Nie je potrebné ho ďalej upravovať.
- Skladovanie a spotreba: Skladujte v dobre uzavretých obaloch, najlepšie tkané alebo papierové vrece. Pokiaľ budú hrachové vločky v PVC obale, pozor na kondenzáciu vody vo vnútri vrecka, pri rýchlych teplotných zmenách. Pokiaľ vám hrach napadnú mole, spotrebujte ho čo najskôr ( zvieratám to vôbec nevadí ) alebo dajte na týždeň do mrazničky.
Spotrebujte najlepšie do 4 mesiacov od nákupu.
Podobné produkty









