Sójové vločky
Vysoký obsah bielkovín a rastlinných tukov.
Vysoká stráviteľnosť až 90%.
Obsah živín: Bielkoviny - 36%, Tuk - 18 - 20%, Škrob - 18%, Vláknina - 8%, popoloviny - 5%.
- Charakteristika: Sója je strukovina s vysokým obsahom proteínov. Má široké použitie ako potravina a krmivo pre hospodárske zvieratá. Hydrotermicky upravená sója sú plnotučné sójové bôby, ktoré prešli najefektívnejšou úpravou krmiva = hydrotermickou úpravou. Hydrotermická úprava je proces, kedy je zrno tepelne opracované a je mechanicky narušená jeho štruktúra. Zrno prechádza naparovaním pri teplote až 120 °C podľa upravovanej zrniny a potom sa pri prechode medzi dvoma valcami roztlačí. Vďaka spolupôsobeniu kombinácie teploty, vlhkosti, tlaku a času stlačenia vzniká nový finálny produkt - vločka.
- Možnosti použitia: Pre mladé kone, pre športové kone, pre chudé kone, pre gravidné a laktujúce kobyly, na nabratie svalovej hmoty.
Obvykle podávané množstvo: Dospelí kone 300g - 500g / deň podľa hmotnosti, rozdelené do jednotlivých kŕmnych dávok. Prípadne ako súčasť vlastného müsli.
- Skladovanie a spotreba: Doba trvanlivosti cca 6 mesiacov od nákupu. Vrecia (najlepšie papierové) uchovávať v suchu a šere, na tepelne nevodivej podložke - paleta, kartóny, ai.
Podobné produkty









